“Núm. Col·legiada: 16/157. El vincle afectiu que es genera entre els infants i els animals facilita tant el desenvolupament de les sessions com l’assoliment d’objectius educatius establerts. El somriure i la il•lusió que projecten els infants quan veuen entrar a Canis Grup per la porta demostra l’efectivitat i la màgia de les intervencions amb la Nit i la Mel.”

Canis Grup
Sílvia Palau GarciaPsicòloga Perinatal
Directora de l’Escola Bressol Neverland

“La teràpia canina no només ens ajuda a treballar la rehabilitació cognitiva i participació a la residència, sinó que genera tot un efecte invisible als ulls. És un somriure genuí d’un padrí al veure la Mel; és el clima positiu entre companys; és l’expectativa de que ja sigui el dia de la teràpia canina. Acompanyats amb grans professionals, que sota un mateix objectiu terapèutic, t’ensenyen la variabilitat de formes creatives i enginyoses que es generen a l’introduir el gos en una sessió terapèutica.”

Canis Grup
Nora PérezPsicòloga clínica
Clínica Geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar

“La teràpia amb cans és un excel·lent recurs per arribar a persones que no manifesten interès en altres activitats i a les que els hi agraden els animals. Els gossos aporten molt benestar i proporcionen moments de felicitat. Són també un gran estímul per treballar altres aspectes cognitius.Hem aconseguit molt bons resultats i l’experiència és molt positiva.”

Meritxell Farré CruzAnimadora sociocultural
Centre Sociosaniari El Cedre (SAAS)

“Com a professional docent en un dispositiu clínic, penso que dur a terme un taller de lectura amb gossos és una experiència molt enriquidora. Es tracta d’una activitat lúdica però alhora, encaminada a fomentar l’hàbit lector i a treballar les quatre habilitats lingüístiques bàsiques a partir de diferents tasques. El gos és un element motivador que genera un clima relaxat i de confiança que permet als nois i noies mostrar-se més receptius i participatius sense ser jutjats per ningú.”

Lupe León CáceresDocent Ministeri d’Educació i E. S.
Govern d’Andorra

“En el camp de la salut mental infantil i d’adolescents, la intervenció assistida amb gossos pot afavorir l’evolució en molts dels nostres joves pacients. Si bé és cert que hi ha pocs estudis al respecte, cada dia hi ha més experiències privades i públiques que ho avalen.Des del Servei de Rehabilitació Comunitària per a Adolescents del SAAS, hem pogut realitzar dos tipus de grups amb la intervenció de les gosses de Canis Grup: un grup terapèutic i un grup de lectura.” (…veure més) read more

Canis Grup
Marta Albert BabotPsicòloga Clínica SAAS, Servei de Rehabilitació Comunitària per a Adolescents (SRCA)