“Núm. Col·legiada: 16/157. El vincle afectiu que es genera entre els infants i els animals facilita tant el desenvolupament de les sessions com l’assoliment d’objectius educatius establerts. El somriure i la il•lusió que projecten els infants quan veuen entrar a Canis Grup per la porta demostra l’efectivitat i la màgia de les intervencions amb la Nit i la Mel.”

Canis Grup
Sílvia Palau GarciaPsicòloga Perinatal
Directora de l’Escola Bressol Neverland

“La teràpia canina no només ens ajuda a treballar la rehabilitació cognitiva i participació a la residència, sinó que genera tot un efecte invisible als ulls. És un somriure genuí d’un padrí al veure la Mel; és el clima positiu entre companys; és l’expectativa de que ja sigui el dia de la teràpia canina. Acompanyats amb grans professionals, que sota un mateix objectiu terapèutic, t’ensenyen la variabilitat de formes creatives i enginyoses que es generen a l’introduir el gos en una sessió terapèutica.”

Canis Grup
Nora PérezPsicòloga clínica
Clínica Geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar

“La teràpia amb cans és un excel·lent recurs per arribar a persones que no manifesten interès en altres activitats i a les que els hi agraden els animals. Els gossos aporten molt benestar i proporcionen moments de felicitat. Són també un gran estímul per treballar altres aspectes cognitius.Hem aconseguit molt bons resultats i l’experiència és molt positiva.”

Meritxell Farré CruzAnimadora sociocultural
Centre Sociosaniari El Cedre (SAAS)

“Com a professional docent en un dispositiu clínic, penso que dur a terme un taller de lectura amb gossos és una experiència molt enriquidora. Es tracta d’una activitat lúdica però alhora, encaminada a fomentar l’hàbit lector i a treballar les quatre habilitats lingüístiques bàsiques a partir de diferents tasques. El gos és un element motivador que genera un clima relaxat i de confiança que permet als nois i noies mostrar-se més receptius i participatius sense ser jutjats per ningú.”

Lupe León CáceresDocent Ministeri d’Educació i E. S.
Govern d’Andorra